Samen Bouwen aan een Duurzame Toekomst

OPRICHTING VAN LOMBARDIA FOOD CREATOR (IN 1972)

Onze reis begon lang voordat duurzaamheid een trend werd, en ondertussen een absolute noodzaak is.

Van onze eerste stappen in de natuurlijke en biologische voeding tot onze recente innovaties in milieuvriendelijke verpakkingen, onze missie is vanaf dag één geweest om zorg te dragen voor zowel mensen als onze planeet.

Het begin van onze duurzame reis, met een focus op gezonde, natuurlijke voeding.

Odette Buss, de mama van Alain Indria, richt al in 1972 de eerste natuurwinkel van België op in hartje Antwerpen.

 

EERSTE STAPPEN IN BIOLOGISCHE PRODUCTEN

Uitbreiding naar biologische producten, met respect voor natuur en gezondheid.
Bij Lombardia Food Creator zijn we zeer trots op onze bijna uitsluitend biologische productie. Zo veel mogelijk agrarische ingrediënten zijn van biologisch gecontroleerde teelt.
 

PARTNERSCHAP MET RIKOLTO (VREDESEILANDEN) EN LOKALE BOEREN

Versterking van de banden met lokale boeren voor duurzame ingrediënten en betalen van correcte prijzen aan de boeren.

Bij Lombardia Food Creator staat eerlijke handel centraal: we eisen transparantie en eerlijke voorwaarden in elke stap, van de bioboer tot de lokale verdeler.

Onze productie en sourcing zijn zo lokaal mogelijk, ondersteund door onze partner Rikolto en het Fairtrade netwerk, om eerlijkheid en duurzaamheid te garanderen.

 
 

83% VERMINDERING IN PLASTIC GEBRUIK

We hebben in 2022 onze verpakkingen overgeschakeld naar karton, wat leidde tot een vermindering van 83% in het gebruik van plastic.
Links de oude plastic verpakkingen, rechts de kartonnen verpakkingen.

NOG MEER DUURZAME VERPAKKINGSINITIATIEVEN

Onze verpakkingsmethoden zijn nu volledig recyclebaar, en we gebruiken oud karton als opvulmateriaal door het te shredden. dit is het versnijden tot stripjes.
Dit leidt onmiddellijk tot een vermindering van 75% in het gebruik van nieuw karton.
 

TOETREDING TOT HET CULT-PROJECT

Het CULT-project is een initiatief van ULaaDS (Urban-Logistics as an On Demand Service). Grote namen zoals Danone, Delhaize, Telenet, Proximus, Jacobs Douwe-Egberts en Schoenen Torfs doen eraan mee.
Ook wij als familiebedrijf doen, tussen deze groten, enthousiast mee aan dit positieve initiatief!
Deze aanpak vermindert verkeersoverlast en uitstoot in stadscentra, door gebruik te maken van elektrische voertuigen en cargofietsen.

BLIK OP DE TOEKOMST: VOORTDURENDE INZET VOOR DUURZAAMHEID

Terwijl we trots terugkijken op ons traject tot nu toe, blijven we, voor onze en uw kinderen, toegewijd aan het voortzetten van de missie voor een duurzamere toekomst.

Bij Lombardia Food Creator is duurzaamheid geen eindpunt, maar een voortdurende zoektocht naar innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen.

We zijn vastberaden om onze impact op de planeet te blijven verminderen en tegelijkertijd gezonde, natuurlijke voeding te leveren die goed is voor onze klanten en de wereld om ons heen.